Подкрепете ни!

Ако харесвате Свежа Наука и редовно четете публикациите ни, оценявате работата ни и искате да продължаваме все така, подкрепете ни! :)

На този етап от съществуването си Свежа Наука има нужда от вашата помощ! Последвайте ни в социалните мрежи Facebook, Google+ и Twitter, за да подкрепите нашата кауза - разпространяване на наука и познание.

За повече информация, обмяна на идеи или публикуване на материали, се свържете с нас.

В бъдеще хората трябва да се слеят с изкуствения интелект

Home/Прогрес/Технологии/В бъдеще хората трябва да се слеят с изкуствения интелект

Според Илон Мъск, цитиран от hicomm.bg, „В бъдеще хората трябва да се слеят с изкуствения интелект, за да останат полезни.“

На Световна среща на върха по хуманитарни въпроси [World Humanitarian Summit], провела се в Дубай, Илон Мъск заяви, че хората трябва да се „слеят“ с машините в бъдеще, ако искат да останат конкурентни. Според него усъвършенстването на изкуствения интелект може да доведе до така наречения „проблем на полезността.“ Според някои хора, в бъдеще той може да иска да ни управлява.

Как хората биха могли да се слеят с компютрите не е толкова ясно.

„С течение на времето,“ каза Мъск, „мисля, че ние вероятно ще видим по-тясно сливане на биологичната интелигентност и цифровия интелект… Това се отнася най-вече до честотните ленти, скоростта на връзката между мозъка и компютъра и специфичния изход.“

Дали хората ще бъдат изложени на риск от собственото си творение, все още никой не може да каже със сигурност. Дали филмът „Матрицата“ ще се превърне в реалност? Не знаем. Но Илон Мъск определено повдига интересни въпроси, над които е добре да поразсъждаваме.

Добави коментар