Подкрепете ни!

Ако харесвате Свежа Наука и редовно четете публикациите ни, оценявате работата ни и искате да продължаваме все така, подкрепете ни! :)

На този етап от съществуването си Свежа Наука има нужда от вашата помощ! Последвайте ни в социалните мрежи Facebook, Google+ и Twitter, за да подкрепите нашата кауза - разпространяване на наука и познание.

За повече информация, обмяна на идеи или публикуване на материали, се свържете с нас.

Ръкавица срещу треперене на ръцете при Паркинсон

Home/Прогрес/Ръкавица срещу треперене на ръцете при Паркинсон

Болните от Паркинсон са между 7 и 10 милиона, това е дегенеративно неврологично заболяване, което е най-изразено именно с неконтролируемо треперене на ръцете, а пациентите се затрудняват да извършват и най-елементарните неща.

В момента няма лечение за Паркинсон, макар болните да поддържат задоволително състояние с медикаменти, които обаче имат странични ефекти. 26-годишният Фаи Онг (Faii Ong), основател на компанията GyroGear се обръща към физиката, вместо към химията за помощ при треперенето на ръцете, като създава специална ръкавица.

Ръкавицата използва изненадващо проста концепция – жироскоп, за да поддържа ръката спокойна. На обратната страна на ръката се намира жироскопа, който се върти с 20 000 rpm (оборота в минута) и по този начин я стабилизира.

Устройството е създадено с частно финансиране и вдъхновено от пациенти, с които Онг е общувал по време на медицинското си обучение. Устройството получава подкрепата на Кралския колеж в Лондон, като при опити показва намаляване на тежки тремори с до 90%.

За сега това е само прототип, но Онг е убеден, че скоро ще бъде на пазара на цена от около 600-900 USD.

| 2017-02-27T09:22:51+00:00 22.02.2016|Раздел: Прогрес|Теми: , |0 коментара

Добави коментар