Подкрепете ни!

Ако харесвате Свежа Наука и редовно четете публикациите ни, оценявате работата ни и искате да продължаваме все така, подкрепете ни! :)

На този етап от съществуването си Свежа Наука има нужда от вашата помощ! Последвайте ни в социалните мрежи Facebook, Google+ и Twitter, за да подкрепите нашата кауза - разпространяване на наука и познание.

За повече информация, обмяна на идеи или публикуване на материали, се свържете с нас.

Новото творение на Boston Dynamics е цяло чудо на роботиката

Home/Прогрес/Технологии/Новото творение на Boston Dynamics е цяло чудо на роботиката
  • handle-boston-dynamics

От Boston Dynamics до момента получихме някои доста странни, дори зловещи по свой начин, творения, като роботът жираф, Spot, и „голямото куче“, (което впрочем отнесе доста ритници в презентациите) – всички достойни за кошмари на тема „Денят на страшния съд“. Но изглежда нещата не свършват до тук, Boston Dynamics се похвалиха с нов робот, наречен Handle.

Новият член от семейството, Handle, е висок 2 m, развива скорост от 15 km/h, и може да скача на зашеметяващите 120 cm височина. Скоковете му са ужасяващи, но определено впечатляващи. О, и може да вдига и носи товари до 50 kg!

Роботите на Google от Boston Dynamics все още се продават, та кой знае, новото творение може да привлече потенциални клиенти, защо не и в развлекателната индустрия. Само си представете, робот скиор, или нещо подобно 😀 .

| 2017-05-27T13:32:27+00:00 04.03.2017|Раздел: Технологии|Теми: , |0 коментара

Добави коментар