Подкрепете ни!

Ако харесвате Свежа Наука и редовно четете публикациите ни, оценявате работата ни и искате да продължаваме все така, подкрепете ни! :)

На този етап от съществуването си Свежа Наука има нужда от вашата помощ! Последвайте ни в социалните мрежи Facebook, Google+ и Twitter, за да подкрепите нашата кауза - разпространяване на наука и познание.

За повече информация, обмяна на идеи или публикуване на материали, се свържете с нас.

Най-футуристичните сгради в света

Home/Любопитно/Най-футуристичните сгради в света

Може би се чудите дали някога ще видим сгради като във фантастичните филми – съоръжения с онзи футуристичен архитектурен дизайн характеризиращ епохата на едно непознато технологичното бъдеще.

Благодарение на науката, през последното столетие технологиите се развиваха прогресивно, а това даде отражение и на строителната мисъл и постижения – по света се появиха ултрамодерни сгради, някои напомнящи именно за сюжети от научно фантастични филми. Такива здания бързо се превръщат в горещи точки за туристите от цял свят. На внимание ви представяме някои актуални сгради заслужаващи внимание:

Galaxy Soho – Пекин, Китай

Galaxy Soho

Архитект: Заха Хадид

Galaxy Soho – това е името на сградата на мола в Пекин, която отвори врати през 2012-а г. В нея се простират повече от 328 000 кв.м офиси и магазини. Сградата се състои от четири основни елемента свързани помежду си със, както ги наричат, небесни мостове и площадки изработени от алуминий, мрамор, стъкло и стомана. Флуидните и естествени форми на сградата са вдъхновение от природата.

Музеят в Ордос – Китай

Ordos Museum

Архитект: MAD Company

Металният екстериор и неправилната форма на музея рязко контрастират с пейзажа на пустинята Гоби. Сградата е дело на пекинска строителна компания „MAD“, които са прочути със своя футуристичен дизайн и нестандартни проекти. Музеят всъщност е първият архитектурен паметник, открит през 2012-а за новопоявилият се град Ордос.

Водният диск – Дубай

Water Discus Hotel

Архитект: Deep Ocean Technology

Фирмата изпълнител твърди, че хотелът ще е „под и над всички познати стандарти“ – закачливият слоган всъщност има смисъл особено като се има предвид, че половината хотел ще е потопен на повече от 10 метра под водата. Water Discus Hotel има два основни диска – един над водата и един по водата. Това ще позволи на гостите да се насладят на дълбоководни приключения докато се чувстват удобно в хотелския климат. Двете части са свързани помежду си с вертикален стълб, в който са поместени асансьорът и стълбището.

Потопеният диск разполага с подводен бар и 22 звукоизолирани стаи с тиха и приказна гледка към подводният свят на океана. Основна атракция, както може би се досещате, се състои в подводн центърът за гмуркане. Дубайският холдинг „Dubai World“ ще се погрижи проектът да бъде осъществен максимално бързо.

| 2017-05-27T14:56:43+00:00 03.06.2014|Раздел: Любопитно|Теми: |0 коментара

Добави коментар