Подкрепете ни!

Ако харесвате Свежа Наука и редовно четете публикациите ни, оценявате работата ни и искате да продължаваме все така, подкрепете ни! :)

На този етап от съществуването си Свежа Наука има нужда от вашата помощ! Последвайте ни в социалните мрежи Facebook, Google+ и Twitter, за да подкрепите нашата кауза - разпространяване на наука и познание.

За повече информация, обмяна на идеи или публикуване на материали, се свържете с нас.

Изкуственият интелект на Google изсвири и първото си музикално парче

Home/Прогрес/Технологии/Изкуственият интелект на Google изсвири и първото си музикално парче

Проектът Magenta на Google е най-новото попълнение сред невронните мрежи за изкуствен интелект на компанията. Дни след експеримента им с пишещия поезия изкуствен интелект, сега Google създаде и първата си музикална творба – 90 секундна мелодия за пиано, със зададени само четири първоначални ноти. Барабаните и оркестъра се добавят от алгоритъм и служат за подсилване на ефекта.

Последните няколко години по програмата DeepDream, Google учат супер компютрите си да възприемат, разбира и оценяват света около нас. Важна цел от задачата бе търсещата машина да разпознава и класифицира изображения както човек го прави. Нещо, което вече е налично в някои от най-добрите продукти на Google, като Google Photos, където може да търсите смислова за вас дума в личните си снимки, а търсещата машина ще ви покаже снимките със това семантично значение.

Заедно с мелодията, от Google представят и детайли относно артистичните си амбиции. Целта на Magenta е високо ниво на машинно генерирано изкуство и изградена общност от творци.

Това не е първият проект на Google по програмата DeepDream целящ да помогне на самообучаващата се невроннa система да създава изкуство и да твори. DeepDream първоначално е разработен да покаже приложението на невронните мрежи, но се превръща в популярен инструмент за изображения, дори става основа за изложбено шоу в Сан Франциско по-рано тази година.

Добави коментар