Подкрепете ни!

Ако харесвате Свежа Наука и редовно четете публикациите ни, оценявате работата ни и искате да продължаваме все така, подкрепете ни! :)

На този етап от съществуването си Свежа Наука има нужда от вашата помощ! Последвайте ни в социалните мрежи Facebook, Google+ и Twitter, за да подкрепите нашата кауза - разпространяване на наука и познание.

За повече информация, обмяна на идеи или публикуване на материали, се свържете с нас.

Космическият апарат Джуно влезе в орбита около Юпитер

Home/Прогрес/Космическият апарат Джуно влезе в орбита около Юпитер

Най-голямата планета в Слънчевата система се сдоби със своя първи изкуствен спътник.

Космическият апарат Джуно /Juno/ официално навлезе в орбита около Юпитер, и дори вече използва слънчевите си панели за получаване на енергия от Слънцето. Апаратът напусна Земята през 2011 година и измина 28 милиона километра, за да достигне планетата на ураганите. По пътя си поставя няколко рекорда – става най-бързият космически апарат, както и апаратът, изминал най-голямо разстояние.

Сондата навлезе в орбитата около Юпитер в 5:53 часа наше време. Изпращането на командите за изпълнение на маневрите по навлизане в орбита отнеха 48 минути.

Джуно ще изпрати първите си снимки на повърхността на Юпитер с ниска резолюция, като висококачествени снимки се очакват в края на август. За първи път учените ще разполагат с близки кадри с високо качество на Юпитер. Получената информация ще помогне не само за разкриване на загадките на Юпитер, но и за Слънчевата система като цяло.

| 2017-02-26T14:37:26+00:00 05.07.2016|Раздел: Прогрес|Теми: , |0 коментара

Добави коментар