Подобни публ.4 Коментари

 1. Слави

  Ако нещо няма маса, то не може да се движи по-бавно от скоростта на светлината.“ Звукът няма маса, но се движи по-бавно. Това което ни кара да възприемаме времето по даден (различен) начин, това е „устройството“ на съзнанието на даден индивид. Както казва и Айнщайн, цитирам по памет, „времето е постоянно и не се мени.“

  Отговор
  1. Свежа Наука

   Айнщайн никога не е казвал, че „времето е постоянно и не се мени.“ Та нали точно той казва, че „всичко е относително,“ т.е. времето е относително според рамката на наблюдение. И звукът не е частица, а механична вълна (трептене) разпространяваща се от частица на частица.

   Отговор
 2. Слави

  Точно това казвам, че времето е относително само при различния възприемател, мисля че Кастанеда беше казал че да разбере човек времето, трябва да промени състоянието на съзнанието си, пък това за Айнщайн и времето, може и аз да съм го казал 😀

  Отговор
 3. Слави

  В продължение на поколения, учените вярват, че нищо не може да се движи по-бързо от светлината – с пределна скорост от приблизително 300 000 km/s. Но ето, че в един експеримент проведен в Принстън, Ню Джърси, физици успяват да изпратят лазерен импулс през камера с цезиеви изпарения толкова бързо, че импулсът напуска камерата, преди дори да успее да влезе напълно в нея.
  Според учените това е най-убедителната демонстрация, че скоростта на светлината може да стигне извън познатите граници, поне при определени лабораторни обстоятелства.
  „Този ефект не може да се използва за изпращане на информация в миналото. Нашият експеримент, обаче, показва, че концепцията, че нищо не може да се движи по-бързо от светлината, е погрешна.“ – казва Lijun Wang, провел експеримента.

  Отговор

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *