Подкрепете ни!

Ако харесвате Свежа Наука и редовно четете публикациите ни, оценявате работата ни и искате да продължаваме все така, подкрепете ни! :)

На този етап от съществуването си Свежа Наука има нужда от вашата помощ! Последвайте ни в социалните мрежи Facebook, Google+ и Twitter, за да подкрепите нашата кауза - разпространяване на наука и познание.

За повече информация, обмяна на идеи или публикуване на материали, се свържете с нас.

Червейна дупка в Млечния път

Home/Наука/Астрономия/Червейна дупка в Млечния път

Дали наистина бихме могли да пътуваме през червейна дупка?

Галактическа червейна дупка, тунел през време-пространството, може да съществува в средата на Млечния път, и бихме могли да пътуваме през нея. Теорията е на астрофизика Пабло Салучи от Международната школа по висши науки в Триест.

Салучи смята, че тъмната материя в центъра на галактиката Млечен път може да образува червейна дупка, през която можем да пътуваме до други галактики. Според последните доказателства и теории е възможно нашата галактика да е една огромна червейна дупка, и ако това е така, тя би била стабилна и контролируема. Тази хипотеза е резултат на сътрудничеството между индийски, италиански и северно-американски учени, които преосмислят тъмната материя.

„Ако комбинираме картата на тъмна материя в Млечния път и последния модел на Големия взрив, в опит да обясним вселената, и хипотезата за съществуването на времево-пространствени тунели, се оказва, че нашата галактика наистина би могла да съдържа подобен тунел, и този тунел дори би могъл да е с размерите на самата галактика.“

Според Салучи наистина бихме могли да пътуваме през този тунел, тъй като според изчисленията той би бил контролируем и стабилен, подобно на филма „Интерстелар“.

„Това, което целяхме с проучването си, бе да решим уравнението, над което работеше астрофизика Мърф. Само че ние го направихме много преди премиерата на филма.“

| 2017-05-27T14:50:05+00:00 31.03.2015|Раздел: Астрономия|Теми: |0 коментара

Добави коментар